Frisse lucht is van groot belang voor een goede gezondheid. Dat is algemeen bekend. Toch is de luchtkwaliteit in veel huizen en werkplekken van slechte kwaliteit. Met als gevolg een bedompte, ongezonde lucht. Door de verontreiniging in die lucht met onder andere schimmels, bacteriën en stofdeeltjes kan dit zorgen voor allergieën of een slechte gezondheid. Hierdoor in de lucht binnenshuis soms nog slechter dan buitenshuis. Verversing van de binnenlucht is noodzakelijk om de luchtkwaliteit weer goed te krijgen.

Moderne bouw

Vroeger ging het ventileren in huis bijna vanzelf doordat oude huizen en gebouwen veel kieren en naden hebben. Nieuwe huizen en gebouwen zijn vaak erg goed geïsoleerd. Dat houdt de kou buiten en de warmte binnen. Beter voor de portemonnee en het milieu. Maar, het zorgt er ook voor dat er geen natuurlijke aanvoer van frisse lucht meer is. Met als gevolg dat vochtige en vervuilde lucht het huis niet kan verlaten.

Ventileren

Goed ventileren zorgt voor een fris en gezond binnenklimaat. Regelmatig de ramen open zetten om te luchten is het beste. Maar wat als je de hele dag van huis bent en er ’s avonds niet meer aan denkt om de boel open te zetten? Of wat als je in een bedrijf werkt waar geen ramen geopend kunnen worden? Dan wordt ventileren erg lastig. Gelukkig biedt mechanische ventilatie een goede oplossing.

Ventilatiesystemen

Een ventilatiesysteem voorkomt dat verontreinigde lucht in een ruimte blijft circuleren en zorgt door verversing van de lucht dat de luchtkwaliteit op het werk of in huis altijd goed is. Ook kan vocht, dat in elk huis aanwezig is, door ventilatie de woning verlaten, en kan zo voorkomen worden dat schimmels zich in uw badkamer, kunnen nestelen.  

Frisse, schone lucht voorkomt:

  • Allergieën
  • Longaandoeningen, zoals astma
  • Hoofdpijn
  • Huidaandoeningen
  • Slaapproblemen 
  • Vocht- en schimmelproblemen

Niet alleen voor de aanleg van een ventilatiesysteem ben je bij Stijnen B.V. aan het juiste adres, ook voor onderhoud of herstel kun je bij ons terecht. Wij zijn specialist op het gebied van ventilatie en kunnen je adviseren over luchtkwaliteit en het plaatsen van mechanische ventilatie.