Nu de traditionele energiebronnen op beginnen te raken en de overheid het gebruik van gas ontmoedigt, is het duidelijk dat aardgas steeds meer uit woningen zal verdwijnen. Niet alleen stijgen de energieprijzen, en dan met name van gas, maar ook met oog op het klimaat en het behoud van onze planeet is duurzaamheid in energieverbruik van groot belang. 

Tijd voor duurzame oplossingen

Jaren waren alternatieve- of groene vormen van stroom erg duur, gelukkig is dat allang niet meer het geval. Hierdoor liggen voor steeds meer huishoudens goede oplossingen voor handen. Door investeringen en vooruitstrevende ontwikkelingen van de laatste jaren, zijn de oplossingen voor jou niet alleen een besparing op het gebruik van de traditionele energiebronnen, maar ook op de maandelijkse energiekosten.

Maandelijkse besparing

De mogelijkheden voor het gebruiken van alternatieve energiebronnen zijn divers en voor elk huis is er wel een oplossing te vinden. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, een zonneboiler of aan warmtepompen. Hier zijn regelmatig ook subsidies beschikbaar voor, wat de aanschaf nog interessanter maakt. Het gebruik van deze oplossingen kunnen een deel van de traditionele energie vervangen, en het is zelfs ook mogelijk om volledig in je eigen energie te voorzien. 

Kleine dingen kunnen een groot verschil maken

Maar je kunt natuurlijk ook klein beginnen. Het optimaliseren van je huidige cv-installatie is daar een goed voorbeeld van. Dit kan wel even een investering zijn, maar doordat nieuwere cv-installaties veel zuiniger in gebruik zijn, bespaar je direct op het energieverbruik en heb je de kosten er gauw mee terugverdiend. Zo zorg je, door op een energiezuinige manier je huis en je water te verwarmen, voor je portemonnee en het milieu.

Combineren voor een hoger rendement

Door verschillende duurzame oplossingen te combineren kun je al gauw een hoger rendement halen. Het is heel goed mogelijk om uit meerdere oplossingen de alternatieve energie op te wekken.

Besparing

Hoe groot je besparing is en hoe lang het duurt voor je je investering terugverdient hebt, hangt af van verschillende factoren, zoals het huidige verbruik, het typewoning en hoe je zelf met energie omgaat. Een bijkomend voordeel is, dat door het aanschaffen van duurzame oplossingen, mensen bewuster met energie omgaan, waardoor de besparing nog groter zal zijn. Ook trekken mensen het, na aanschaf van duurdere grotere oplossingen, vaak zelf ook door in kleine, extra oplossingen zoals een waterbesparende douchekop en dergelijke.

Wil je weten welke voordelen er voor jou in duurzame oplossingen kunnen zitten? Loodgietersbedrijf Stijnen is specialist op het gebied van duurzame oplossingen.We denken en kijken graag met je mee naar oplossingen op maat.