Lood vervangen

Loodgietersbedrijf Stijnen is vakkundig in het vervangen van loodwerk op daken, in gevels en schoorstenen. Het plaatsten van lood wordt al honderden jaren gedaan om de aanhechting tussen bepaalde onderdelen van het gebouw waterkerend en zelfs waterdicht te maken. Denkt u hier bijvoorbeeld aan het loodwerk vervangen van een plat dak, aanbouw, schoorsteen of dakkapellen. Loodwerk vervangen is echt vakwerk en mits goed aangebracht heeft dit een grote invloed op de duurzaamheid van uw woning of bedrijfspand.

Loodwerk is zeer duurzaam, maar slijt wel. Door de jaren heen kan lood dunner worden en gaan scheuren. Versleten en gescheurd loodwerk leidt tot lekkage. Het is daarom van belang dat het lood, welke gebruikt wordt van goede kwaliteit is om u jarenlang te voorzien van duurzaam vakwerk.

 

Hoe wij Loodwerk vervangen?

Een echte loodgieter levert vakwerk. Loodgietersbedrijf Stijnen gaat daarom altijd vakkundig te werk. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij het loodwerk vervangen op twee verschillende manieren.

  1. Wij kunnen in zijn volledigheid het loodwerk vervangen tot op het binnenblad.
    Hiervoor hakken maximaal twee tot drie lagen stenen uit de buitenmuur en verwijderen wij het oude lood. Wanneer het oude versleten lood is verwijderd brengen wij het nieuwe lood aan op het binnenblad en metselen wij het weer in met nieuwe stenen. Om uw muur weer zoveel mogelijk in oude staat te herstellen, voegen wij deze in de meest overeenkomende kleur van uw bestaande voegwerk. Deze manier wordt meestal toegepast bij aanbouwen en platte daken.
  2. Een andere manier om het loodwerk te vervangen is relatief eenvoudig en daardoor ook goedkoper.
    Hierbij wordt het bestaande loodwerk afgesneden en wordt de lintvoeg uit de gevel gefreesd. In deze voeg wordt dan nieuw loodwerk aangebracht en wordt dit vastgezet met een loodklem. De lintvoeg wordt hierna vakkundig afgevoegd in de kleur van het bestaande voegwerk.

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem dan nu nog contact met ons op

 Lekkage? Handel Snel

Heeft u last van lekkage, dan staan wij klaar om deze snel voor u te verhelpen en reparaties uit te voeren waar mogelijk. Ook wij willen dat u zo snel mogelijk alles weer droog en waterdicht is.

Hoe is de lekkage ontstaan? Heeft u lekkage vanaf uw dak? Dan is de kans groot dat dit door versleten loodwerk of door het verkeerd aanbrengen van loodwerk komt. Wij zullen hierbij adviseren en helpen om  zo snel als mogelijk de lekkage te verhelpen.

Lekkage hoeft niet altijd vanaf het dak te komen. Het kan zomaar voorkomen dat een bestaande leiding begint te druppelen. Denkt u hier aan uw buitenkraan waar water is heeft gestaan gedurende de vorstperiode. De leiding is bevroren en tijdens het ontdooien treden kleine breukjes en scheuren op, waardoor het water uit de leiding loopt.

Ook bij lekkages, verstoppingen aan leidingen, CV-installaties en ander pijp en leidingwerk staat Loodgietersbedrijf Stijnen voor u klaar. Neem contact op voor het te laat is.