Een nieuwe CV-ketel? Waarom geen vloerverwarming?

Wanneer uw huidige CV-ketel aan vervanging toe is, of wanneer u gaat verbouwen, is het het overwegen waard om eens te kijken naar de mogelijkheden op het gebied van vloerverwarming. Vloerverwarming heeft namelijk grote voordelen vergeleken met de doorsneel CV-ketels en radiatoren die normaal gesproken worden geplaatst. Stijnen BV informeert u graag over de mogelijkheden.

De mogelijkheden van vloerverwarming

Er zijn meerdere mogelijkheden om vloerverwarming toe te passen in een ruimte. Dit kan als hoofdverwarming, uitgebreide bijverwarming en bijverwarming. De functie heeft te maken met de mate waarin de vloerverwarming de ruimte moet voorzien van warmte. Wordt deze warmte in zijn geheel door de vloerverwarming opgewekt dan wordt er gesproken over hoofdverwarming. Wanneer u vloerverwarming als hoofdverwarming laat plaatsen, heeft u geen radiatoren meer nodig.

Hoe werkt het?

Bij vloerverwarming als hoofdverwarming moeten eerst kunststof leidingen onder uw vloer worden aangelegd. Deze leidingen worden verbonden met het waternetwerk. Hiertussen plaatsen we een verdeelunit, welke fungeert als de regelaar van het systeem. Deze verdeelunit kan tevens dienen als schakel dienen tussen de vloerverwarming en het verwarmingssysteem. De verdeelunit is uitgerust met een pomp, die het water door de leidingen heen pompt. Doordat de meeste vloeren een maximum temperatuur hebben zodat deze niet beschadigen of gaan werken is er een thermostaatkraan aanwezig die ervoor zorgt dat er geen water van een te hoge temperatuur door de leidingen kan stromen. Mocht de aanvoer van dit water te warm zijn dan mengt het systeem dit water met het koudere retourwater tot een toelatende temperatuur voor het systeem.

De voordelen van vloerverwarming

Doordat vloerverwarming gebruik maakt van stralingswarmte wordt een ruimte op een veel aangenamere manier verwarmt. De ruimte wordt veel gelijkmatiger verwarmd dan bij een CV-ketel en radiatoren het geval is. Daarnaast kan er een constante temperatuur worden gerealiseerd. Deze factoren verhogen het comfort in de ruimte. Vergeleken met een doorsnee radiator is vloerverwarming niet alleen comfortabeler, maar ook energiezuiniger. Wanneer een vloerverwarming als hoofdverwarming gebruikt wordt kan dit een aanzienlijke besparing op de energiekosten opleveren.

Advies op maat Wilt u weten of vloerverwarming voor u een rendabele optie is? Stijnen BV voorziet u graag van een advies op maat! We komen graag eens bij u langs om u op een eenvoudige wijze te laten zien hoe vloerverwarming werkt. Tevens kunnen wij een berekening maken van wat u kunt besparen.

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem dan nu nog contact met ons op