Wat is een zonneboiler en hoe werkt het?

Een zonneboiler is een systeem dat bestaat uit een zonnecollector, welke op uw dak wordt gemonteerd, en een voorraadvat. De zonnecollector bevat een vloeistof die door daglicht kan worden opgewarmd. Door de vloeistof naar het voorraadvat te pompen, wordt het water dat erin zit verwarmd. Het voorraadvat wordt middels een warmtewisselaar op de leidingen in uw woning aangesloten. Hierdoor kan warm water worden geleverd.

Maar wat als de zon nu niet schijnt, vragen veel mensen zich af. Daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Een zonneboiler werkt namelijk ook wanneer de zon niet schijnt. Ook als het bewolkt is, wordt het water verwarmd. Mocht de temperatuur van het water niet toereikend zijn, dan kan uw huidige CV-ketel gebruikt worden om het water na te verwarmen.

Investeren en besparen

Hoeveel u kwijt bent aan uw investering in een zonneboiler, is afhankelijk van de warmwater capaciteit die uw huishouden nodig heeft. Stijnen BV kan dit heel makkelijk voor u berekenen door uw huidige verbruik in kaart te brengen. Hoe meer capaciteit u nodig heeft, hoe groter het voorraadvat, en hoe meer zonnecollectoren u moet plaatsen. Door een goede berekening te maken, kunt u een optimaal rendement behalen.

Tegenwoordig kunt u met een relatief lage investering heel veel gaan besparen. De zonneboilers worden steeds beter, de terugverdientijd wordt steeds korter. En ondertussen stijgen de energieprijzen. Kortom, wie wil besparen doet er goed aan in een zonneboiler te investeren!

Wilt u weten hoeveel u kwijt zult zijn aan een investering in een zonneboiler, en hoeveel u hier mee kunt besparen aan energiekosten? Stijnen BV Vlaardingen is een specialist op het gebied van zonneboilers en kan u van een gedegen advies voorzien. Neemt u gerust contact met ons op!

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem dan nu nog contact met ons op